زولبیا و بامیه خانگی: مهمان سفره های افطار ایرانی ها /طرز تهیه زولبیا
زولبیا و بامیه به عنوان دو شیرینی محبوب در میان مردم ایران جایگاه ویژهای دارند. این دو شیرینی که بیشتر در ماه مبارک رمضان، مهمان سفره های افطار روزه داران است.
در گذشته، زولبیا و بامیه با طعم و رنگ محدودی درست میشد، اما امروزه با توجه به تقاضای رو به افزایش مردم، با روشهای خلاقانه وجدید تهیه میشود و به شکل و رنگ و اندازه های متنوعی در دسترس هستند.
این تغییرات زیبا و جذاب در ظاهر و طعم این دوشیرینی، آنها را به یک تجربه شیرینیپزی جذاب و مدرن تبدیل کرده است که همه میتوانند از لذت آن ببرند. برخی هم ترجیح می دهند آن را در خانه درست کنند و از هنرنمایی خود نیز لذت ببرند.
مواد لازم برای تهیه شهد (شربت زولبیا و بامیه)
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
آبلیمو 1 قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1قاشق غذاخوری
پودریا اسانس هل 2-3عدد
مراحل تهیه شهد (شربت زولبیا و بامیه)
قبل از شروع به درست کردن زولبیا و بامیه و شهد آن باید در انتخاب مواد اولیه با کیفیت و تعیین نسبت مواد و استتفاده از ادویهها و طعمدهندههای مختلف توجه کرد. مراحلآماده سازی شهد بدین شرح است:
مرحله اول تهیه شهد زولبیا و بامیه: مخلوط کردن آب و شکروحرارت دادن آن
برای تهیه شهد زولبیا و بامیه، ابتدا در یک قابلمه شکرو آب ریخته و روی حرارت قرار میدهیم . بدون این که هم بزنیم صبرمی کنیم تا شکردرآب حل شود. هل را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید.
مرحله دوم تهیه شهد زولبیا و بامیه: اضافه کردن آبلیمو و زعفران دمکرده و گلاب
آبلیمو را اضافه کرده و با قاشق به آرامی به هم می زنیم.
باید به آرامی شربت را هم زد تا شربت به بالای دیواره قابلمه برخورد زیادی نداشته باشید. می توانیم برای این که شهد به دیواره ظرف نچسبد مرتب با آب یا آبلیموبا لیسک دور قابلمه را تمیز کنیم.
بعد از آن که شربت کمی غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار میگذاریم تا سرد شود. شربت پس از سرد شدن غلیظتر میشود. بنابراین، بهتر است زیاد منتظر نشویم تا شربت به غلیظی مطلوب برسد.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
ماست غلیظ 180 گرم
زعفران دمکرده غلیظ 1 قاشق مرباخوری
کره 1 قاشق مرباخوری
نشاسته 100 گرم
آرد سفید 2 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
گلاب 1 قاشق مرباخوری
پودریا اسانس هل کمی
روغن مایع به اندازه کافی
طرز تهیه زولبیای خانگی
با ما همراه باشید تا با طرزتهیهی زولبیای خانگی به سبک ایرانی آشنا شوید:
مرحله اول: آمادهسازی مخلوط ماست و نشاسته
– کره و ماست را از یخچال بیرون میآوریم تا به دمای محیط برسد.
– ماست را در یک کاسه ریخته و نشاسته را به آن اضافه میکنیم.
– با استفاده از همزن ، ماست و نشاسته را به خوبی باهم مخلوط کنید
– مخلوط را حدود ۵ دقیقه کنار میگذاریم تا مواد به هم جذب شوند وامکان جذب نشاسته وماست فراهم شود.
مرحله دوم: افزودن آرد ومخلوط کردن مواد اولیه با هم
– آرد را الک میکنیم و به مخلوط ماست و نشاسته اضافه میکنیم.
– با قاشق مواد را خوب مخلوط میکنیم و زعفران و کره نرم شده را نیز به مواد اضافه می کنیم.
– مواد را با همزن مخلوط می کنیم تا یک دست شود
– بکینگ پودر را به آن می افزاییم. هل و گلاب را نیز به مخلوط اضافه میکنیم.
– همه مواد را با همزن خوب مخلوط میکنیم تا مایهای با غلظت مشابه ماست داشته باشیم.
بیکینگ پودر نباید به هم زده شود .پس در مراحل پایانی هم زدن اضافه می شود.
مرحله سوم: آماده سازی مواد و سرخ کردن مایه زولبیا در روغن
– در تابهای متوسط، روغن مخصوص سرخکردن را به مقداری که مواد در آن شناورشوند میریزیم.
– تابه را روی شعله متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا روغن به آرامی داغ شود.
– مایه زولبیا را داخل قیف یا ظرف مخصوص میریزیم.
– مایه زولبیا را با قیف به صورت دایره وار درروغن می ریزیم
– مایه داخل روغن به صورت پیوسته ریخته شود و زولبیا به شکل دایره داخل روغن تشکیل شود.
– به همین صورت زولبیاها را داخل روغن شکل میدهیم و با یک کفگیر دارای سوراخ زولبیاها را
داخل روغن بر میگردانیم تا هر دو طرف آنها طلایی و کاملاً سرخ شوند.
مرحله چهارم: مرحله پایانی تهیه زولبیا
– هنگامی که زولبیاها سرخ و طلایی شدند، آنها را از روغن خارج میکنیم و در توری به مدت ۱ دقیقه قرار میدهیم تا روغن اضافه آنها خارج شود.
– زولبیاهای آمادهشده را چند ثانیه درشربت ریخته وبیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر می چینیم.
زولبیای خوشمزه شما آماده شد. نوش جان
مواد لازم برای تهیه بامیه
آب 1 پیمانه
آرد 1 پیمانه
شکر 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
کره ۲۵ گرم
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
روغن مایع به اندازه کافی
طرز تهیه بامیه
اگر می خواهید زولبیا و بامیه درست کنید ابتدا زولبیا را آماده کنید و بعد بامیه را درست کنید چون بامیه دارای تخم مرغ است و روغن به احتمال زیاد کف می کند.
برای تهیه بامیه خوشمزه ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.
1.حرارت دادن آب و کره
آب را داخل قابلمه ای می ریزیم وروی حرارت ملایم قرار می دهیم .
کره را به آن اضافه می کنیم.
2.اضافه کردن آرد به آب جوش
بیکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و از الک رد می کنیم.
آرد را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا حالت خمیری بگیرد. خمیر را با قاشق پهن و جمع می کنیم. این کار را چندین مرتبه انجام می دهیم تا اگر هوا میان خمیر باقیمانده خارج شود.
3. اضافه کردن تخم مرغ به خمیر
زمانیکه خمیر خنک شد، تخممرغ را به آن اضافه کرده و با همزن برقی خوب خمیر را هم میزنیم. در ابتدا ممکن است مایه خمیر تکهتکه و جدا شود، اما با ادامه همزنی، مواد خمیر بهطور یکدست مخلوط میشوند.
خمیر بامیه باید صفت باشد ولی اگر دیدید خمیر خیلی سفت است، میتوانید یک تخممرغ دیگر به خمیر اضافه کنید و مجدداً هم بزنید.
4.شکل دادن و سرخ کردن بامیه ها
خمیر را داخل قیف می ریزیم و قیف را بالای قابلمه روغن می گیریم.
تیغه قیچی را داخل روغن کرده تا چرب شود و خمیر بامیه به آن نچسبد.
قیف را فشارمی دهیم تا خمیربامیه بیرون بیاید و به اندازه دلخواه آن را قیچی کنید.
بامیه داخل روغن می افتد . به اندازه ای که قابلمه گنجایش داشته باشد از مایه داخل روغن قیچی می کنیم. زیاد بودن تعداد بامیه ها در روغن بر گرداندن آن ها را سخت می کند پس به اندازه ای از مایه داخل روغن می ریزیم که بامیه ها بیکدیگر نچسبند.
بامیه ها را در روغن با کفگیر دارای سوراخ خوب زیر و رو می کنیم تا هر دو طرف آن ها سرخ شود. شربت را از یخچال بیرون می آوریم.
5. غلطاندن بامیه های سرخ شده در شهد
بامیه ها که سرخ شدند را چند ثانیه داخل شربت قرار می دهیم.
سپس بامیه ها را از شربت بیرون می آوریم و در توری می گذاریم تا شهد اضافه آن خارج شود.
بامیه ها را در ظرف بچینید و تزیین کنید.
اگر برای سفره افطار و سحری هم برنامه غذایی نیاز دارید.میتونید از این قسمت ایده بگیرید.
برنامه غذایی افطار و سحری در ماه رمضان + طرز تهیه غذاهای متنوع
دیدگاهتان را بنویسید