پخت خورش مرغ خوشمزه به سبک مادر بزرگ همراه با تصویر
خورش مرغ از جمله غذاهای پرمصرف است که طرفداران زیادی دارد . امروزه این غذا را به شکلهای متنوعی می پزند . سرخ کردن مرغ علی رغم این که طعم بهتری به آن می دهد ولی علاوه بر مصرف بیشتر روغن مضر برای سلامتی سبب از بین رفتن بسیاری از مواد مغذی آن هم می شود.
پخت خورش مرغ خوشمزه به سبک مادر بزرگ به ما این امکان را می دهد تا علاوه بر تهیه غذای خوشمزه و لذیذ ، از هدر رفتن مواد مغذی هم جاوگیری شود.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ خوشمزه
ران یا سینه مرغ ۴ تکه
هویج ۲ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش مرغ
مرحله اول: تهیه روغن _پیاز
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای تهیه خورشت در نظر گرفته اید بریزید و پیازها را درآن خوب تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت بدهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن تکه های مرغ
در مرحله بعدی قطعات مرغ را که از قبل تمیز کرده اید را به قابلمه اضافه کنید و هر دو سمت مرغ ها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حدود هر سمت قطعات مرغ را باید ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله سوم : اضافه کردن هویج
هویج ها را به صورت حلقه ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. هویج را هم به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: افزون رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و ادویه
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. رب گوجه فرنگی را کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود. تفت دادن رب باعث می شود خورش خوش رنگ تر شود.
نمک و فلفل سیاه را هم میتونید اضافه کنید.
دارچین، سیر، آبلیمو، را هم اگه دوست داشتید می تونید اضافه کنید.
مرحله پنجم :اضافه کردن آب
۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید تا مرغ کم کم بپزد.
برای پخت مرغ با حرارت ملایم حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان لازم است.
مرحله ششم: اضافه کردن سیب زمینی
برای استفاده کمتر از روغن و عذای سرخ کرده می تونید سیب زمینی ها را به ۴قسمت تقسیم کنید و به خورش اضافه کنید تا در آب خورش بپزد.
مرحله هفتم: سرخ کردن سیب زمینی و گوجه فرنگی برای تزیین
در حین پختن مرغ سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته های آن به طور کامل برود. نشاسته های روی سیب زمینی باعث می شود که طعم سیب زمینی ها خوب نشود ،در هنگام سرخ کردن هم باعث چسبیدن سیب زمینی ها به هم شود.
سیب زمینی را در روغن فراوان سرخ کنید. می توانید در هنگام سرخ کردن کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آنها بپاشید تا خوشمزه تر شود.
روغن اضافی سیب زمینی ها را با استفاده از دستمال حوله ای یا توری فلزی بگیرید.
در صورت تمایل می توانید چند عدد گوجه فرنگی هم به همراه سیب زمینی ها سرخ کنید و برای تزیین خورش استفاده کنید.
مرحله هشتم: اضافه کردن زعفران
اضافه کردن زعفران به این خورش اختیاری است. اما برای خوش رنگ تر خورش با عطر زعفران، ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت مرغ زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
اگر می خواهید خورش غلیظ باشد اجازه دهید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود.
البته بهتر است خورش را بیش از حد غلیظ نکنید و مقداری آب درون قابلمه باقی بماند.
مرحله نهم: تزئین خورش مرغ با سیب زمینی سرخ کرده
پس از اینکه خورش آماده شد آنرا در خورش خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید ، سپس به سلیقه خود به همراه زرشک پلو ، باقالی پلو یا برنج ساده سرو کنید.
آبگوشت مرغ و کوفته قلقلی را هم می تونید به سبک مادر بزرگ تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید