10نکته کاربردی خانه داری و آشپزی + برنامه ریزی غذایی منظم
چرا باید آشپزی را یاد گرفت؟
آدمی برای زنده ماندن به غذا نیاز دارد. اکثر غذاها را باید پخت و مصرف کرد . داشتن مهارت خانه داری و آشپزی از ضروریات زندگی هر فرد هست. یاد گرفتن پخت و پز خیلی مهم است .خودت آشپزی کنی می دونی از چه موادی استفاده کردی و از سلامت غذا مطمئنی. میشه خلاقیت به خرج داد و غذاهای متنوع درست کرد.
می تونید با پخت چند تا غذای جور وا جور اعتماد به نفس پیدا کنید و قیافه آشپز باشی ماهر کل فامیل را به خود بگیرید. البته مخارج خورد و خوراکتون هم پایین می یاد و کلی صرفه جویی میشه!
آشپزی کردن برای گروهی ساده ولی برای گروهی هم کاری بس دشوار و پیچیده است. اما اگر بدونیم چی می خواهیم بپزیم و مواد موردنیاز آن هم در اختیارمون باشه،غذا پختن کار سختی نیست. فقط باید دست به کار شد و شروع کرد.
اولین و مهمترین قدم برای شروع هرکار ، برنامه ریزی و تصمیم برای اجرای آن است.
با داشتن برنامه منظم طرزپخت غذاهای خوشمزه را ، میشه یادگرفت و مواد مورد نیاز را تهیه کرد و خیلی راحت و سریع شروع به پخت و پز کرد.
چگونه با برنامه ریزی از خانه داری و آشپزی لذت ببریم ؟
در این قسمت به مواردی که توجه به آن خالی از لطف نیست اشاره شده است که با عملی کردن آن امکان آشپزی سریع،آسان و لذت بخش فراهم می شود.امید است مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.
1. سفره صبحانه مفصل را بچینید.
صبحانه مفصل و حضور همه اعضای خانواده سر سفره صبحانه همراه با گفتگوهای شیرین و صمیمانه، شروع خوبی را برای یک روز پر انرژی بهدنبال خواهد داشت.
2. برنامه غذایی داشته باشید.
برنامه غذایی با توجه به شرایط خانواده و سلیقه و ذائقه فرزندان آشپزی را ساده تر و لذت بخش تر می کند. استفاده از مواد غذایی متنوع با ارزش غذایی بالا در برنامه ریزی غذایی به سلامت خانواده کمک می کند. درضمن می تواند از نظر اقتصادی هم به صرفه باشد.
3. برنامه غذایی هفتگی متنوع بنویسید.
برنامه غذایی هفتگی برای این سوال همیشگی“امروز غذا چی بپزم؟“ پاسخ مناسبی است.
گنجاندن انواع گروههای غذایی مختلف از جمله گوشت و پروتئین و نان و غلات و کربوهیدراتها و ویتامین ها و مواد مغذی دیگردر وعده های غذایی به سلامت خانواده کمک می کند. ضمنا مدیریت زمان و استفاده بهینه از وقت با داشتن برنامه هفتگی ساده تر می شود. خوب است در برنامه غذایی هر هفته تغییراتی بدهید و از غذاهای متنوع تری استفاده کرد.
برنامه غذایی هفتگی پیشنهادی شماره 1 هنر پرتو
4.مواد فریزری را از شب قبل به یخچال منتقل کنید.
بهتر از گوشت، مرغ و یا مواد دیگر فریزری زودتر از فریزر خارج شود تا نگران دیر باز شدن یخ آنها نباشید.
هرچند وسایل جدید مثل: ماکروویو، سولاردام و… این مشکل را برای خانواده های امروزی رفع کرده است. البته اگر علاقه و اشتیاقی به آشپزی در خانه داشته باشند!!!
5.به ظاهر سفره و تزیین غذا توجه کنید.
سعی کنید تا حد امکان سفره خود را با قراردادن سبزی و سالاد زینت دهید.
تزیین سبزی خوردن در هنر پرتو
مشارکت دادن فرزندان برای تزئین سفره و پهن کردن و جمع کردن سفره را فراموش نکنید.
با همراهی فرزندان نکاتی را می توان به آنها آموزش داد . علاوه بر این که حس مسئولیت پذیری را در آنها پرورش می دهد، سبب نشاط آنها می شود و برایشان لذت بخش است.
فواید سفره آرایی و اهمیت چیدمان یک میز غذای زیبا با کمک فرزندان
7. برای تهیه وسایل و مواد مورد نیاز خانه داری و آشپزی و پخت و پز طول هفته و یا ماه آینده هم برنامه داشته باشید.
داشتن برنامه غذایی مناسب و آماده کردن مواد مورد نیاز سبب تسریع آشپزی و صرفه جویی در زمان می شود. نگرانی و استرس آشپزی خانم های خانه هم کاهش می یابد.
8. لیستی ازوسایل و مواد اولیه غذایی تهیه کنید.
میوه و سبزیجات و مواد مورد نیاز خانواده که قدرت ماندگاری کمتری دارند را به صورت هفتگی تهیه کنید.
مواد غذایی که ماندگاری بیشتری دارند از جمله:حبوبات، غلات، برنج، روغن، قندوشکر، چای و دمنوش و … را به صورت کلی و ماهیانه خریداری کنید. این موضوع از نظر اقتصادی هم به صرفه است.فعالیت خانه داری و آشپزی راهم ساده تر می کند.
آماده سازی مواد غذایی مثل گوشت و مرغ و ماهی و… را که نیاز به شستن، بسته بندی و فریز کردن دارد را بهتر است هر ماه برنامه ریزی کرد.
9.فرزندان را نیزدر تکمیل لیست و خریدکردن مشارکت دهید.
از آموزش مهارتهای خانه داری و آشپزی و خریدکردن به کوچکترها غفلت نکنید. مشارکت فرزندان درخریدهای هفتگی لحظات لذت بخشی را برای آنها به ارمغان می آورد.علاوه بر این با نحوه خرید و آداب خرید کردن نیز آشنا می شوند.
10.در صورت لزوم مواد غذایی نیمه آماده و آماده ی فریز شده را آخر هفته ها تهیه کنید.
اگه جزء افرادی هستید که مشغله کاری زیادی دارند می توانند:
- مواد غذایی مورد نیاز هفته را به صورت آماده یا نیمه آماده مثل تهیه روغن پیاز، پختن حبوبات و یا تهیه فلافل و… در روزتعطیل تهیه و درفریزر نگه داری کنید.{البته با همکاری خانوادگی}
- برنامه ریزی کنید که هرماه یک محصول غذایی خانگی مثل ترشی، شور، مربا و… با توجه به سلیقه و ذائقه خانواده تهیه کنید.
- بادمجان یا بامیه سرخ شده، لوبیاسبز، سبزی خشک ویا انواع سبزی خورش، آش، سوپ و کوکو و… موجود در فریزر تصمیم گیری برای پخت انواع غذای خوشمزه را آسان تر می کند.اگر تمایل دارید یه برنامه ای هم برای این چیزها داشته باشید.این مواد را می توان ماهیانه تهیه کرد و برای استفاده حداکثر چندین ماه در فریزر نگهداری کرد.
همراهی اعضای خانواده در تهیه مواد غذایی خانگی و پخت غذا، علاوه بر یادگیری مهارت خانه داری و آشپزی، دورهمی جذابی، مخصوصا برای بچه ها خواهد بود.
تذکر:
- سعی کنید حتی الامکان از مصرف مواد فریز شده کمتر استفاده کنید. میوه و سبزیجات تازه را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- از هر فرصتی برای آموزش مهارت خانه داری و آشپزی و پرورش حس مسئولیت پذیری کودکان و نوجوانان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید