خوشمزه ترین غذاهای ایرانی و غذاهای محلی و سنتی ایرانی
خوراک و پوشاک و مسکن مناسب از نیاز های اولیه هر کس است. مردم در دورهمی ها و مهمانی ها دوست دارند بهترین آنها را داشته باشند تا از کنار هم بودن لذت بیشتری ببرند.
خوشمزه ترین غذای ایرانی از نطر افراد مختلف فرق می کند. بعضی از مردم غذاهای ساده را می پسندند بعضی غذاهای سنتی را ترجیح می دهند. بعضی هم غذاهای فست فود و جدید را می پسندند. اما در لیست خوشمزه ترین غذاهای ایرانی مرغ و کباب و فسنجان و قورمه سبزی حتما وجود دارد که با روشهای مختلف در مناطق مختلف تهیه می شود.
مرغ بریان، مرغ کبابی، مرغ سوخاری، جوجه کباب، زرشک پلو و با مرغ و خورش مرغ مجلسی جزء خوشمزه ترین غذای ایرانی با مرغ هستند.
زرشک پلو با مرغ غذای عروسی ایرانی ها / آش رشته دوست داشتنی غذای دورهمی های غیر رسمی/ باقالی پلو با ماهیچه غذای ایرانی اعیانی / آبگوشت خوشمزه ترین غذای ایرانی سنتی و خورش بادمجان و کشک و بادمجان/ قیمه/ لوبیا پلو و دلمه و….از غذاهای خوشمزه ایرانی به شمار می روند.
اگر حوصله کنید انشاالله قصد داریم همه این موارد را در این سایت هنرپرتو آموزش دهیم.
فعلا نمونه هایی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را معرفی کنیم. امید واریم مورد استفاده دوستان قرار گیرد.
فسنجان خوشمزه ترین غذای ایرانی
احتمالا گروهی فسنجان را محبوب ترین غذای ایرانی بدانند و گروهی آن را در رده های پایین تر. فسنجان به شکلهای مختلفی تهیه می شود. فسنجون با مرغ، فسنجون با گوشت، فسنجون با گوشت قلقلی ویا فسنجون مجلسی و فسنجون محلی و فسنجون شمالی و فسنجون سیاه و فسنجون سبز و… از انواع فسنجون است. هرکس با توجه به ذائقه خود و نمونه ای که برایش تهیه شده می تونه فسنجون را در لیست غذاهای محبوب خود قرار بده و یا حذف کنه. و لی ته مزه همه این تنوع یکی است و اگر کسی از یکی از آنها خیلی خوشش بیاد احتمال این که مدلهای دیگه را هم بپسنده زیاد است. پس یک بار هم که شده از این غذای خوشمزه ایرانی سفارش بدید بد نیست.
قورمه سبزی خوشمزه
اسرار قورمه سبزی خوش طعم و خوشمزه و چا افتاده را خانم های کد بانوی قدیمی می دونند که ساعتها برای جا افتادن این خورش خوشمزه وقت می گذاشتند. بوی خورش قورمه سبزی شون چند تا محله اون طرف تر هم به مشام می رسید.
قورمه سبزی اصیل ایرانی با گوشت و سبزی و لوبیا و لیمو امانی و… پخته می شه. ولی تنوع پخت قورمه سبزی خیلی زیاد است. قورمه سبزی با مرغ، قورمه سبزی با سبزی خشک، قورمه سبزی با گوشت قلقلی و قورمه سبزی بدون گوشت، قورمه سبزی بدون پیاز، قورمه سبزی بدون لوبیا،قورمه سبزی بدون شنبلیله و… و…. را هم این روزها خیلی ها می خواهند.البته علتش را نمی دانم شاید سلیقه و ذائقه متفاوت و یا رژیم غذایی و یا در دسترس نبودن بعضی از مواد اولیه این خلاقیت در پخت و پز را ایجاد کرده! شاید هم چیزی دیگر!
شولی یزدی مخصوص دورهمی های خودمونی
شولی یزدی آش ساده مخصوص دور همی های خودمونی یزدی ها است که به سرعت آماده می شود.
این آش معمولا به صورت گروهی پخته می شود. معمولا بعد از ظهرها که اغلب خونه مادر بزرگها جمع می شوند. اگر کسی پیشنهاد شولی را بدهد. همون جا یه نفر مسئول تهیه چغندر و سبزی می شود و همه با هم شروع به پاک کردن سبزی می شوند و دیگ آش را بار می گذارند و حدود نیم تا یک ساعت بعد شولی آماده است.هرکدوم از اقوام نزدیک هم اون طرف ها باشند می یان برای شولی خوران و… و…
موادلازم
- چغندر بزرگ
- سبزی آش (تره، جعری، اسفناج، شوید،)
- عدس
- پیاز
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
- سرکه
- نعنا خشک
- طرز تهیه شولی یزدی
- آرد
برای پخت شولی اول چغندر را خورد کرده می گذاریم تا بپزد. مقداری از چغندرها را در صوت تمایل رنده درشت میکنیم.
سپس عدس را می گذاریم بپزد و سبزی اش را هم به آن اضافه می کنیم.
وقتی عدس پخته شد آرد را با آب سرد اضافه کرده و هم می زنیم یا گلوله گلوله نشود و کم کم به آش اضافه می کنیم. آش نباید خیلی آبکی باشد ولی میزان آرد آن خیلی زیاد هم نباشد.غلظت شولی کمی کمتر از آش رشته است.
روغن پیاز را آماده و نعناع را هم به اون اضافه می کنیم. و شعله گاز باید زود خاموش شود تا نعناع نسوزد و نعناع داغ را به آش اضافه کنید.سرکه را با توجه به ذائقه خود کم یا زیاد تر می تونید اضافه کنید. می تونید مقداری سرکه را سر سفره بیارید و و موقع خوردن هرکس دوست داشت به ظرف خود اصافه کند.
البته یزدی ها معمولا شولی را گروهی و در هوای آزاد و فضای باز می خورند و سفره پهن نمی کنند. یعنی مراحل پخت و نوش جان کردن آن گروهی و در خلال دورهمی عصرانه خانه مادر بزرگ انجام می شود.
آش گندم یزدی(آش امام حسین)
از غذاهای ایرانی که خیلی مشهور است آش گندم است. این آش در ایام محرم مخصوصا در دهه اول محرم زیاد در اکثر مناطق شهرستان و محلات استان یرد پخت می شود و در مراسم و عزاداریها از عزاداران پذیرایی می شود . آش گندم در بین مردم یزد به اسم آش امام حسین معروف است.
در مناطقی هم هرساله در روزهای خاص تعداد زیادی دیگ بزرگ آش پخته می شود و مردم برای گرفتن آن همراه با ظرفهای مناسب خانواده مثل قابلمه به محل پخت آش نذری مراجعه می کنند که اکثر وقتها صف طویلی تشکیل خواهد شد. چون خیلی زیاد است به همه می رسد و کم نمی یاد. عقیده یزدیها اینه که برکت این جور نذری ها خیلی زیاد است و هرکس بیاد می تونه از اون استفاده کنه.
غذاهای خوشمزه ایرانی که توریست ها آن ها را در خانه هایشان می پزند!
به قول یزدی ها بشنو ولی باور نکن.توریستهای خارجی که نمی یان آشپزی کنند.اصلا مگه می تونند غذاهای ایرانی را خودشون بپزند و بشه غذای ایرانی.مثل همین شولی یزدی هر کجای ایران که هیچی هر کجای جهان هم اگه یه نفر غیر یزدی به اسم شولی یزدی آش بپزه، بازهم نمی تونه شولی یزدی با همون طعمی که مادر بزرگهای ما می پزند بپزند.باور کنید! تعجب نکنید باورکنید. اگه هم باور نمی کنید یه سر پاشین بیایید یزد ببینید و تعریف کنید.البته برای این که اذیت نشید دچار گرما و سرما نشید پیشنهاد می کنم عید تشریف بیارید و یه سری به رستورانهای محلی و شولی شاپ یزد بزنید و یا خونه یکی از یزرگترهای فامیل. البته میشه گفت خیلی ها دوست دارند بدونند غذایی که می خورند از چه موادی تشکیل شده و چه طوری درست میشه.پس توریستها هم می تونند یه سری به سایت ما بزنند و لذت ببرند .البته اگه فارسی بلد یاشند!
گردشگران غیر ایرانی در مورد بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی چه نظری دارند؟
در مورد کدوم غذا ها؟ شاید همون نظری که ما در مورد بهترین غذاهای اونها فکر می کنیم.
می گن خارجی ها خیلی از خوردن کله و پاچه ایرانی ها تعجب می کنند! البته شاید بدشون نمی یاد خوشمزه ترین غداهای خوشمزه ایرانی را مزه کنند. ولی خیلی از ایرانی ها مخصوصا بچه های این دوره و زمونه که به خودشون اجازه نمی دن حتی غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی را بچشند . چه عرض کنم شاید علاقه مند به مزه کردن غذاهای خارجی باشند ! چی بگم والا!
آبگوشت مرغ
خورش مرغ
دیدگاهتان را بنویسید